Nieuws

Nieuwe trackers inflatieverwachting

Lyxor Asset Management lanceert twee ETF’s waarmee beleggers de inflatieverwachtingen kunnen volgen.

Lyxor Asset Management lanceert twee ETF’s waarmee beleggers de inflatieverwachtingen kunnen volgen. Met de Lyxor USD 10Y Inflation Breakeven UCITS en de Lyxor EUR 2-10Y Inflation Breakeven UCITS ETF verkrijgen beleggers blootstelling aan de veranderingen in de inflatieverwachtingen via de spread tussen traditionele obligaties en TIPS. Daardoor zijn beleggers gevrijwaard van het risico van stijgende rentetarieven. Dat is tevens het onderscheidt van deze ETF’s ten opzichte van TIPS, waarmee wel de inflatie gehedged kan worden, maar die net als gewone obligaties wel geraakt worden door een prijsdaling als de rente stijgt.

Nu de inflatieverwachtingen in Europa en de VS zich op een dieptepunt bevingen, neemt de overtuiging toe dat de inflatie sneller kan stijgen dan verwacht. Obligatiebeleggers moeten daarom op zoek naar manieren om hun portefeuilles tegen dit risico af te dekken. Deze nieuwe ETF’s maken de inflatieverwachtingen tot een transparante en liquide beleggingscategorie, laat Francois Millet van Lyxor weten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie