Nieuws

Millennials beleggen duurzaam

Duurzaam beleggen is uitgegroeid van hobby van specialistische fondsen tot focus van de traditionele beleggingsfondsen.

Duurzaam beleggen is uitgegroeid van een hobby van specialistische fondsen tot focus van traditionele fondsen, schrijft Bloomberg. Ook zij hebben ESG-factoren in de armen gesloten en erkennen dat deze impact hebben op de financiële prestaties van bedrijven. Europese beleggers lopen voorop in de verduurzaming. Reeds 59% van de pensioenfondsen screent hun beleggingen op duurzaamheidprincipes, tegen 19% in de VS.

Het is een niche-sector, die ondertussen is uitgegroeid en 30% van het wereldwijde vermogen onder beheer heeft. Meer dan 1300 beleggingsinstellingen en fondsbeheerders hebben de Principles for Responsible Investment ondertekend.

Sommige beleggers hebben de lijst van onethische beleggingen, zoals tabak- en wapenindustrie, uitgebreid met fossiele brandstoffen. Het is een teken dat er een evolutie in ethisch beleggen gaande is. Ook is er meer aandacht voor schending van mensenrechten, milieuovertredingen en corruptie.

BlackRock, millennials en vrouwen?
Begin dit jaar schreef BlackRock alle CEO’s van bedrijven uit de S&P500 aan om te focussen op lange termijn waardecreatie, onder meer door ESG-factoren een prominente plaats te geven. Die hebben volgens BlackRock een reële financiële impact. Het zijn institutionele beleggers met een lange termijn focus die het duurzaam beleggen een grote impuls geven.

Volgens Bloomberg is duurzaamheid ook belangrijk voor de millenials en het toenemend aantal vrouwen dat actief is als belegger. 75% van de millenials en 63% van de vrouwen zeggen ESG-factoren mee te laten wegen in hun beleggingsbeslissingen. Dat is fors meer dan 41% van de mannen en 46% van de babyboomers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen