Nieuws

ESG-factoren spelen mee bij ratings

De kredietbeoordelaars slaan de handen ineen om ESG-principes voor verantwoord beleggen mee te nemen in hun beoordeling.

De grote kredietbeoordelaars S&P Global Ratings en Moody’s Corporation, slaan de handen ineen met een aantal van hun concurrenten om gezamenlijk de ESG-principes voor verantwoord beleggen mee te nemen in hun beoordeling van bedrijven.

De kredietbeoordelaars committeren zich om de ESG-principes op een uniforme en transparante manier te verwerken in hun kredietbeoordeling. ESG staat voor environmental, social en corporate governance.

Gesteund door de VN is de Principles for Responsible Investment’s Statement opgesteld, met als doel om de beleggingsimplicaties van ESG-factoren beter in beeld te krijgen. Doelstelling is om deze factoren voor duurzaam beleggen breed te integreren. Diverse grote rating agencies hebben deze verklaring ondertekend, waaronder de meest invloedrijke kredietbeoordelaars. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen