Nieuws

Tien trends in fintech

Modern Trader deed onderzoek naar de tien belangrijkste trends in fintech volgens pioniers in deze sector.

Fintech is trending topic in de financiële media. Het staat voor ontwrichtende technologische ontwikkelingen in de financiële sector. Modern Trader deed onderzoek naar de tien belangrijkste trends in fintech volgens pioniers in deze sector.

 1. Toenemende verfijning en samenwerking van technologie
  De tools die beleggers ter beschikking staan worden steeds verfijnder. De markten zullen fintech meer omarmen. Daarnaast wordt er meer samenwerking voorspeld tussen fintech-bedrijven en traditionele financiële instellingen.

 2. Kunstmatige intelligentie en robo-adviseurs
  Traditionele adviseurs prijzen zichzelf de markt uit, robo-advies zal een belangrijke rol vervullen. Daarnaast zullen algoritmes een steeds grotere plaats innemen in de markten en de fondsbeheerders van vlees en bloed vervangen. 

 3. De opkomst van big data
  De democratisering van data zet door. Big data wordt omgezet in markt intelligentie. Asset managers zetten die data in bij hun beleggingsproces. 

 4. De opkomst van alternatieve producten en een deeleconomie
  Alternatieve financiële producten worden steeds breder geaccepteerd, zoals bijvoorbeeld alternatieve vormen van kredietverlening. Daarnaast wordt meer gebouwd aan een community

 5. Toenemende automatisering
  Automatisering zet door, van snellere executie tot allerhande handelssystemen. Alles draait om gebruiksgemak en transparantie.

 6. Fintech IPO’s
  Afgelopen jaar was er breed belangstelling voor de beursgang van diverse fintech-bedrijven. Dit jaar zal verschillende winnaars en verliezers opleveren.

 7. Security management
  Beveiliging van alle data en geautomatiseerde processen in de financiële sector is een heet hangijzer. Mobiel bankieren en betalen raakt ons allen. Beveiliging daarvan moet gelijke pas houden met de ontwikkeling van innovatieve producten.

 8. Regulering
  Door de voortschrijdende ontwikkeling van robotisering neemt ook de roep op verdere regulering toe. Dit biedt bedreigingen en kansen.

 9. Blockchain 
  Blockchain technologie maakt alternatieve betaalvormen mogelijk, die grensoverschrijdend functioneren. Financiële partijen zien meer en meer de mogelijkheden die deze technologie kan bieden. Blockchain en Bitcoin worden breder aanvaard in de financiële betaalsector.

 10. Mobiele diensten en connectiviteit
  Connectiviteit verbindt alles en iedereen met elkaar. Mobiele technologieën maken betalen en handelen onderweg eenvoudiger.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen