Nieuws

Hedgefondsen deden het beter

Bijna alle hedgefondsstrategieën blijken de afgelopen maand in het groen te staan, meldt Lyxor in een nieuwe barometer.

Elke maand peilt Lyxor de prestaties van de hedgefondsensector. Uit de nieuwe Lyxor Alternative Investment Industry Barometer blijken bijna alle hedgefondsstrategieën de afgelopen maand in het groen te staan.

Het beste hebben de Lyxor LS Equity Long Bias Index (+2.3%), Fixed Income Arbitrage Index (+2.1%), en de Special Situations Index (+1.4%) gepresteerd. 

De markttrends worden nog altijd gedomineerd door monetaire beleidsmakers. Afgelopen maand uitten zowel de Fed als de ECB zich voorzichtiger, waardoor risicovolle assets de wind in de zeilen kregen.

CTA's in de achterhoede

CTA’s bevonden zich dit keer in de achterhoede, omdat zij verlies leden op de rally van de olieprijs en in bepaalde mate ook op obligaties. De bearish positie van CTA’s pakte in maart verkeerd uit.

De posities in deze strategie zijn wel wat aangepast, short-posities zijn ingenomen ten opzichte van de dollar, maar de blootstelling aan energie blijft beperkt. Longposities zijn opgebouwd in basis- en edelmetalen. 

Lyxor meet ook het sentiment onder Amerikaanse managers en dat vertoont ook een verbetering. Hoewel zij nog steeds wachten op een verbetering van de fundamentals om de recente rally te onderbouwen, namen zij shortposities in energie in, terwijl zij positief zijn over de consumenten- en de huizensector.

In Europa blijkt het sentiment meer gemengd te zijn als gevolg van een groter aantal onzekerheden. Managers daar zijn nog terughoudend om gedurfde posities in te nemen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie