Nieuws

Must read: Stilte voor defaultstorm

Plus: Italiaanse banken gered, wat beleggers kunnen leren van generaals, Deense kroon onder vuur toch maar goud en meer.

Actief versus passief
Iedere dag in Must read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

IEX Fonds 40: -3,76% (ytd)
IEX Index 20+: -3,61% (ytd)

Faillissementsgolf op komst
Junkbeleggers opgepast: Deutsche Bank voorspelt dat de lang verwachte maar nog niet gekomen faillissementsgolf volgend jaar alsnog zal aanspoelen.

Forza banche!
We moesten even wachten maar de met slechte schulden beladen Italiaanse banken lijken nu gered met de oprichting van een speciaal bankenfonds. Dit schrijft DFT. En dit Marketwatch.

Zonder productie-akkoord geen lagere olieprijs

Metalen in ban van sentiment
ABN Amro over industriële metalen: "Onzekerheid in industriële metaalmarkten houdt aan door de schuchtere houding van investeerders. De staalsector blijft dit jaar in de ban van overcapaciteit en dat dempt prijzen. Basismetaalmarkten uit fundamenteel oogpunt gezond maar sentiment dicteert prijzen vooralsnog."

Tot ziens 500 eurobiljet?

Help! Deens kroon onder vuur
De Deense centrale banken krijgt het volgens Bloomberg amper nog voor elkaar om de aanvallen van valutaspeculanten af te slaan. Is extra geld drukken de oplossing om een verdere forse waardestijging van de kroon te voorkomen?

Financieel strijdplan
Of wat beleggers kunnen leren van generaals.

Angstvoorbeeld Japan
Ja, de Japanse economie doet het niet geweldig. Niet gek als je ziet hoe de Japanse bevolking krkmpt en vergrijst. Een analyse van de OECD.

Dan toch maar goud
RBC verhoogt goudadvies en voert daarvoor vijf redenen aan.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus