Nieuws

TIPS gaan aan top

Inflatiegelinkte obligatiefondsen hebben de wind weer in de zeilen, dankzij de aantrekkende inflatieverwachtingen.

Eind 2015 werden TIPS, inflatiegelinkte obligaties, getipt door diverse analisten, vanuit de overtuiging dat de markt de prijsstijging op de middellange termijn veel te laag inschatte. Het jaar 2016 begon echter turbulent, mede door de verdere verzwakking van de olieprijs. Reden voor een aantal analisten om hun tip voor TIPS in te trekken, zo schrijft Bloomberg.

Ondertussen zijn de omstandigheden weer flink gewijzigd. De Amerikaanse kerninflatie kwam over januari met 1,7% op jaarbasis op het hoogste punt uit in drie jaar. Een voorzichtig stijgende olieprijs maakt de vooruitzichten voor inflatie weer iets rooskleuriger met als gevolg dat inflatiegelinkte obligatiefondsen de wind weer in de zeilen kregen.

Society Générale denkt dat de instroom in deze fondsen aan zal houden. De deflatieangst was te sterk, dat maakt de instroom in deze inflatiegelinkte fondsen verklaarbaar, zowel in Europa als in de VS, stelt SocGen. Eerder wees een strateeg van deze bank er al op dat de deflatieangst piekte op een all time high. Nu die angst wat afneemt profiteert ook highyield debt. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's