Nieuws

Waardeaandelen hebben potentie

Hoewel dit niet de consensus is, is NN IP ervan overtuigd dat een waardestrategie beleggers goede mogelijkheden biedt.

Waardeaandelen zijn bij beleggers uit de gratie, nu de markten zo volatiel zijn en zich niet lijken te baseren op de economische fundamentals. Toch ziet Nicolas Simar van NN IP potentieel in deze aandelen. 

Volgens Simar geeft de huidige waardering van waardeaandelen aan dat de markten rekenen op een aanzienlijke groeivertraging van de economie, terwijl groeiaandelen tegen hoge koersen noteren. Het verschil in relatieve performance tussen waarde- en groeiaandelen is sinds 1999 niet meer zo groot geweest.

Als die scheve waarderingen aanhouden voorspelt Simar een rotatie in het voordeel van waardeaandelen, die waarschijnlijk dit jaar zal optreden. Hoewel dit niet de consensus is, is hij ervan overtuigd dat een waardestrategie beleggers goede mogelijkheden biedt.

Bankaandelen en Europese vraag

De markten blijven volatiel, maar paniek is niet nodig. De markt is al vooruitgelopen op een daling van de bedrijvigheid in Europa. Als de wereldwijde groei afneemt, zou het waardesegment van de markt echter enige vorm van neerwaartse bescherming moeten bieden. In het geval van een herstel adviseert Simar beleggers om de meest ondergewaardeerde aandelen in overweging te nemen.

Volgens NN IP bieden bankaandelen momenteel een aantrekkelijk instapmoment. Daardoor kunnen beleggers een directe blootstelling krijgen aan het herstel van de kredietcyclus in Europa. Als de economische activiteit aantrekt, zal dat impact hebben op de bankaandelen.

Daarnaast tipt Simar bedrijven met exposure naar de Europese binnenlandse vraag, terwijl hij adviseert om terughoudend te zijn met aandelen die grote exposure hebben naar de wereldeconomie en opkomende landen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie