Nieuws

Hedgefondsen blijven aan zijlijn

Bij zwakke volumes krabbelen de aandelenmarkten wat op. Maar de markten blijven instabiel. Hedgefondsen wachten af.

Bij zwakke handelsvolumes krabbelen de aandelenmarkten weer wat op. Maar de markten blijven instabiel, terwijl beleggers de situatie van de wereldeconomie proberen in te prijzen, als die minder monetaire steun krijgt, ook nog rekening houdend met barsten aan de oppervlakte van de Europese Unie. Onzekerheid blijft hoog rond de gevolgen van een valutaoorlog en de ontwikkeling van de olieprijs, schrijft Lyxor in de wekelijkse nieuwsbrief.

In deze omstandigheden blijven hedgefondsen min of meer aan de zijlijn staan, uitgezonderd de fondsen met een structurele long bias-strategie, of trendbeleggers. De markt bèta voor het Lyxor platform komt uit op een recordhoogte van 7,8%, dat duidt op een uiterst voorzichtige positionering.

In deze complexe en onzekere omstandigheden neemt de kans op anomalieën toe, waardoor rotaties waarschijnlijk zijn. Dat maakt long-posities kwetsbaar, terwijl short-posities en veilige havens momenteel duur geprijsd zijn. 

De Lyxor Hedge Fund Index is vorige week 0,5% gestegen, alle hedgefondsstrategieën presteerden goed. Het beste presteerde Global Macro. L/S Equity Long bias funds profiteerden van de outperformance van de VS. Creditfondsen hadden baat bij de verminderde druk op high yield. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie