Nieuws

Pimco lanceert absolute return fonds

Voor beleggers die in een laagrente-omgeving geld willen maken heeft Pimco een nieuwe oplossing in de aanbieding.

Pimco heeft een nieuw absolute return fonds gelanceerd: het Pimco GIS Global Libor Plus Bond Fund gelanceerd. Dit fonds is bedoeld om outperformance te realiseren ten opzichte van de éénmaands Euribor-rente met een strategie die kapitaalsbehoud nastreeft.

Het fonds belegt hoofdzakelijk in investment grade obligaties van hoge kwaliteit met spreiding in sectoren als bedrijfsobligaties, rente, valuta’s en volatiliteit.

Een belangrijk deel van de portefeuille bestaat uit kortlopende investment grade effecten (tot uiterlijk 5 jaar), waaronder staatsobligaties, bedrijfsobligaties en obligaties met onderpand (asset-backed securities).

Ervaren beheerders

Het fonds wordt beheerd door een aantal ervaren portefeuillebeheerders: Marc Seidner, cio bij Pimco voor niet-traditionele strategieën en tevens lid van Pimco’s investment committee, Mike Amey, hoofd van het beheer van sterling-portefeuilles en lid van het Europese portfolio committee, en Mohit Mittal, portefeuillebeheerder op het gebied van investment grade bedrijfsobligaties, totaalrendement en flexibele obligatieportefeuilles.

“Over de hele wereld zijn de rentes laag en de markten volatiel, dus beleggers zijn op zoek naar alternatieven voor nulrentes of zelfs negatieve rentes”, zegt Seidner. “Dit fonds is bedoeld om duurzaam absoluut rendement te genereren en heeft meer flexibiliteit dan traditionele vastrentende strategieën.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's