Nieuws

Junkbonds: party like it's 1999

High yield-obligaties zijn relatief goedkoop en kunnen 5% per jaar opleveren.

Beleggers die een aantrekkelijk rendement verlangen, kunnen high yield-obligaties overwegen, aldus Wayne Duggan op de website Benzinga.

Hij verwijst naar een rapport van de UBS-analist Matthew Mish. Volgens Mish is de huidige situatie op de markt voor hoogrentende leningen (junkbonds) vergelijkbaar met die tegen het einde van de jaren negentig.

De rendementen op junk bonds liepen indertijd snel op. Mish kijkt vooral naar het aantal faillissementen. Voor bedrijven met een junkbond-kredietstatus gaat hij uit van een faillissementspercentage tussen 5% en 6%. Dat is vergelijkbaar met de situatie in het jaar 2000.

Goedkoop 5% maken

High yield-oblitagies zijn op dit moment betrekkelijk goedkoop. Dat heeft volgens Mish vooral te maken met de extreem lage rentestanden van dit moment. In de afgelopen maanden zijn de koersen van uitstaande hoogrentende leningen aantrekkelijker geworden.

“Kwalitatief relatief goede hoogrentende leningen zullen een rendement genereren van mogelijk 5%”, schrijft Mish. Hij beschouwt dat als heel aantrekkelijk in de huidige marktomstandigheden.

Januari is overigens niet erg aantrekkelijk geweest voor de hoogrentende leningen. De SPDR Barclays Capital High Yield ETF heeft een negatief rendement voor dit jaar van 5,8%.

 


Deze week speciale aandacht voor hot topic high yield obligaties op IEXProfs. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie