Nieuws

Grote banken investeren in blockchain

ABN Amro en twaalf andere grootbanken hebben geïnvesteerd in blockchain-technologie via startup Digital Asset Holdings.

Onder andere ABN Amro, BNP Paribas, JP Morgan en Citi hebben samen 52 miljoen dollar geïnvesteerd in een fintech startup, aldus The New York Times. Deze onderneming, Digital Assets Holding, heeft van dertien grote banken financiering gekregen om hun blockchain-technologie - gebaseerd op bitcoin - verder uit te bouwen. 

De onderneming heeft tevens een deal gesloten met de Australische beurs om gebruik te kunnen maken van technieken voor snellere afhandeling van trades en het sneller overboeken van geld. Overigens is niet alleen de Australische beurs een van de financiers achter Digital Assets, de Deutsche Börse doet ook mee. 

"Digital Asset Holdings has based its technology on the blockchain concept that was introduced by the virtual currency Bitcoin. The blockchain is the database in which all transactions on the Bitcoin network are recorded. Unlike typical databases, the blockchain is maintained by users in a decentralized fashion. That has led many in the financial industry to hail it as a faster — and more reliable — alternative to existing transaction systems."

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?