Nieuws

ASR koopt vermogensbeheer BNG Bank

ASR neemt de vermogensbeheerdivisie van BNG Bank over. Dit onderdeel heeft een portefeuille van 5 miljard euro.

ASR neemt de vermogensbeheerdivisie van BNG Bank over. Dit onderdeel heeft ongeveer 5 miljard euro aan vermogen onder beheer. De overname moet in het tweede kwartaal van dit jaar zijn beslag krijgen.

De tien medewerkers van BNG Vermogensbeheer treden in dienst bij ASR. Het is niet duidelijk welk bedrag met de overname is gemoeid. BNG Vermogensbeheer heeft een portfolio die vooral gericht is op de (semi) overheidssector. Het heeft tal van klanten in de sectoren gezondheidszorg, onderwijs en volkshuisvesting.

Daarnaast beheert BNG Vermogensbeheer de portefeuille van een aantal pensioenfondsen in de industriële sector. Voor ASR draagt de overname naar eigen zeggen bij aan de doelstelling om een grotere rol te gaan spelen op het gebied van vermogensbeheer. CFO Chris Figree: “We willen een grote speler zijn op de Nederlandse markt voor vermogensbeheer.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen