Nieuws

Focus op tactische en macro-strategieën

Hedgefunds zijn momenteel aantrekkelijker dan traditionele assets. Lyxor kiest voor relative-value, tactische en macro-fondsen.

De start van 2016 is vergelijkbaar met hoe 2015 eindigde, met tegengesteld macro-economisch beleid, zoals striktere regulering tegenover een ruim monetair beleid. Gecombineerd met devaluaties heeft het geleid tot een conflicterende impact op de markten. Die inzetten op volatiliteit en spreiding zullen het beste presteren, al verschilt het per categorie.

Qua handel verwacht Lyxor ook meer van hetzelfde, met regelmatige rotaties, dreigend liquiditeitsrisico, verstoorde kapitaalstromen en hoge waarderingen en markten die voorbijschieten aan fundamentele veranderingen.

Hedgefondsen zijn relatief aantrekkelijker dan traditionele assets, meent Lyxor in zijn wekelijkse nieuwsbrief, omdat bij die laatsten gematigde rendementen verwacht worden. Dat maakt dat relative-value, tactische en macro-strategieën de voorkeur genieten.

Rotatie voorbij

In de eerste handelsweek van het nieuwe jaar overtroffen hedgefondsen de aandelenmarkten. De Lyxor Hedge Fund Index daalde slechts marginaal, terwijl de MSCI World index een daling van 3,3% incasseerde. 

Momenteel adviseert Lyxor met name thematische en tactische Variable L/S Equity fondsen in Europa en Japan. Als de huidige rotatie voorbij is, dan ook marktneutrale fondsen in de VS. In Merger Arbitrage zijn de risico’s en spreads hoger en is alpha te vinden.

Global Macro-fondsen kunnen profiteren van hogere volatiliteit in de valutamarkten. Terughoudend is de hedgefondsspecialist in de longest bias L/S Equity en Special Situations-strategieën. Bij die laatste fondsen groeit het risico, terwijl het rendement onder druk staat als gevolg van de vertragende economische cyclus. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie