Nieuws

Pictet gaat voor aandelen

Pictet AM zet voor de komende drie maanden aandelen, Amerikaanse high yield en opkomende schuld op koop.

Pictet Asset Management heeft er zin in. Het Zwitserse beleggingshuis verhoogt z'n blootstelling aan aandelen naar overweight, zo blijkt uit de januari-editie van Pictet’s Barometer. Volgens Pictet AM kunnen de voorzichtige houding van de Fed en het soepele monetaire beleid in andere delen van de wereld leiden tot een aandelenrally.

De adviesverhoging van neutral naar overweight wordt verder ingegeven door verbetering van de wereldwijde economische groei en bedrijfswinsten, als gevolg van hogere consumentenbestedingen. In de Barometer staat dat de wereldeconomie sterk genoeg is om een verdere Amerikaanse monetaire verkrapping te kunnen weerstaan.

Niet dat Pictet gelooft dat de Fed de rente agressief zal verhogen. Het rentebeleid is afhankelijk van de ontwikkeling van de inflatie en van de Amerikaanse arbeidsmarkt. "Daarnaast zullen de monetaire versoepelingen in de Eurozone en Azië de aankomende terugval van de liquiditeit in de VS overschaduwen."

Herstel opkomende markten

Overigens heeft Pictet AM niet alleen aandelen op een buy gezet. "Ook het risico-rendementsprofiel van US high yield en schuld uit de opkomende wereld is verbeterd. Daarom worden de posities in deze categorieën eveneens opgeschroefd naar overweight."

Pictet AM is überhaupt optimistisch over de opkomende markten. "Het momentum voor opkomende landen is verbeterd, met China als uitblinker. De industriële sector heeft het ergste achter de rug en het monetaire beleid is ruimer dan het in jaren is geweest. Het Chinese herstel lijkt al door te werken naar andere delen van opkomende Azië." 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie