Nieuws

BNP Paribas IP lanceert duurzame indexfondsen

BNP Paribas IP lanceert twee duurzame indexfondsen voor Europese en wereldwijde aandelen.

BNP Paribas Investment Partners voegt twee nieuwe strategieën toe aan het Nederlandse fondsenaanbod. Het betreft indexfondsen voor Europese en wereldwijde aandelen die, met inachtneming van een aantal duurzaamheidscriteria, het rendement van hun benchmark zo precies mogelijk repliceren.

De fondsen worden op 14 december 2015 gelanceerd en zullen in Nederland zijn gehuisvest. De invloed van belasting op de performance is daardoor minimaal. De strategieën verenigen twee belangrijke trends die BNP Paribas Investment Partners in de Nederlandse markt signaleert.

  1. De toenemende vraag naar passieve oplossingen.
  2. Groeiende vraag naar verantwoorde beleggingsproducten die ESG-factoren meenemen in hun beleggingsbeleid.

De twee strategieën voor Europese en wereldwijde aandelen spiegelen zichzelf aan de MSCI ex Controversial Weapons indices. Daarnaast vindt een screening plaats waarbij bedrijven die herhaaldelijk en op zwaarwegende wijze de UN Global Compact Principles breken, worden uitgesloten.

De vrijgekomen middelen worden belegd in aandelen met een vergelijkbaar risicoprofiel. Door hun Nederlandse structuur kunnen de fondsen gebruik maken van de Nederlandse belastingverdragen met andere landen. De daardoor verlaagde buitenlandse bronbelasting kan onder voorwaarden ook nog worden verrekend met de door de fondsen af te dragen Nederlandse dividendbelasting.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie