Nieuws

Nieuw record actief beheerde ETF’s

Het totaal belegde vermogen in actief beheerde ETF’s bedroeg per eind oktober 32,9 miljard dollar, een nieuw record.

Het totaal belegde vermogen wereldwijd in actief beheerde ETF’s bedroeg per eind oktober 32,9 miljard dollar, meldt ETFGI. Dat is een nieuw record. De netto-instroom over de eerste tien maanden van het jaar bedroeg 8,9 miljard dollar. Dat ligt 23% hoger dan het vorige record in 2013. 

Volgens ETFGI zijn er wereldwijd 232 actief beheerde exchange traded products. Zij zijn goed voor 1,1% van het totale belegde vermogen in indexproducten. De grootste markt hiervoor is nog altijd de Verenigde Staten (66%), gevolgd door Europa (19%) en Canada (12%). 

Het valt ETFGI op dat bij de verdeling naar categorie actief beheerde indexproducten het spiegelbeeld zijn van de passieve beleggingsfondsen. Bij actief beheer gaat 73% naar fixed income en 18% naar aandelenfondsen, terwijl bij de passieve fondsen aandelen goed zijn voor 77% en slechts 16% van het kapitaal naar fixed income stroomt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022