Nieuws

Terreur schaadt toerisme

De aanslagen in Parijs schaden het toerisme en de gehele Europese economie, schrijft aandelenveteraan Virginie Maisonneuve.

Virginie Maisonneuve, ex-hoofd wereldwijde aandelen van Pimco en nu directeur van het gelijknamige Maisonneuve Global Advisors, waarschuwt voor dalende toerisme-inkomensten en verhoogde marktvolatiliteit ten gevolge van de aanslagen in Parijs. Zij schrijft in haar blog tevens dat de aanslagen het Europese economische herstel kunnen schaden.

De toerisme-industrie was de laatste jaren de bright-spot van de wereldeconomie. Deze industrie, inmiddels 7,6 biljoen dollar en 227 miljoen banen groot, profiteert al jaren van het groeiend aantal reizigers uit de opkomende markten. Deze trend zal volgens Maisonneuve niet zo maar stoppen, maar zij acht de kans wel groot dat de populariteit van bestemming Frankrijk zal afnemen. 

Maisonneuve: "Zeker voor Frankrijk zijn de toerisme-inkomsten belangrijk. Jaarlijks bezoeken 84 miljoen toeristen het land, goed voor 255 miljard dollar aan inkomsten. Zo'n 10% van de Franse banen is toerismegerelateerd. De impact van een sterke afname van het aantal toeristen is juist voor Frankrijk groot."

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie