Nieuws

Pictet pakt obligatiewinst

Pictet AM is door met zijn obligatie-outlook. Zo verkleint Pictet zijn blootstelling aan Europese bedrijfsobligaties.

Pictet Asset Management brengt wijzigingen aan in zijn fixed income-posities. Dat blijkt blijkt uit de november-editie van Pictet’s Barometer, de maandelijkse outlook voor de komende drie maanden. Zo neemt Pictet AM winst op Europese overheidsobligaties vanweg de 'excessief hoge waarderingen' voor deze activa-klasse. Die zijn volgens Pictet op de lange termijn niet houdbaar.

De yields op overheidsobligaties van ontwikkelde Europese markten zijn (ook) sterk gedaald als reactie op de verruimingsgezinde commentaren van de ECB. Pictet: "De spread tussen 10-jarige Amerikaanse en Duitse obligaties is sinds 1989 niet zo groot geweest als nu." Omdat de groei van zowel de Amerikaanse als Europese economieën even groot is, moet het renteverschil wel kleiner worden, schrijft Pictet.

Opkomende kansen

Ook over schuldpapier uit de opkomende markten heeft Pictet een duidelijke mening. Dat begint met de valutaverwachtingen. Valuta's van belangrijke EM-landen hebben een indrukwekkend herstel doorgemaakt, stelt Pictet vast. De Indiase rupee, de Turkse Lira, de Koreaanse won en de Russische roebel presteerden het beste. Pictet: "De risico’s in opkomende landen zijn echter nog altijd groot en de groei in ontwikkelde markten ziet zich nog niet vertaald in een groeiende vraag naar exportproducten uit de opkomende markten."

Voor het innemen van posities in opkomende obligaties, genoteerd in lokale valuta, is het volgens Pictet nog te vroeg, aangezien deze activaklasse sterk correleert met opkomende valuta, die nog verder kunnen dalen. "Toch dienen zich langzamerhand wel kansen aan in obligaties in opkomende landen." Pictet heeft daarom zijn blootstelling aan bedrijfsobligaties in opkomende landen, met name in bepaalde Latijns-Amerikaanse blue chip-obligaties, verhoogd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie