Nieuws

Damrak krijgt er vastgoedfonds bij

Het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds WDP krijgt er een notering bij op het Damrak.

Het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds WDP krijgt er een notering bij op het Damrak. Met de dubbele notering onderstreept WDP zijn focus op de Benelux als kernmarkt. Nederlands logistiek vastgoed maakt een steeds groter deel uit van de portefeuille en doet qua omvang niet meer onder voor de thuismarkt België.

WDP heeft een marktkapitalisatie van circa 1,3 miljard euro en is gespecialiseerd in duurzaam ontwikkelen en beheren van logistieke centra. Van de distributiecentra van WDP wordt onder meer gebruik gemaakt door grote partijen zoals Wehkamp, Action, Kuehne + Nagel en DHL.

De notering in Amsterdam biedt Nederlandse beleggers voor het eerst directe blootstelling aan logistiek vastgoed. WDP krijgt zijn notering naar verwachting op 18 november aanstaande. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022