Nieuws

Giuseppe van der Helm verlaat VBDO

Voorvechter van duurzame beleggingen is toe aan een nieuwe uitdaging.

Giuseppe van der Helm (foto), directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), neemt per 1 december 2015 afscheid. Hij is sinds 1 november 2006 directeur van de vereniging. Van der Helm stopt na negen jaar, omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Van der Helm: "De VBDO is 20 jaar geleden opgericht. Gedurende het tweede decennium heb ik onze organisatie met een factor vier zien groeien, waarbij de impact op de financiële sector en op beursgenoteerde ondernemingen aanzienlijk en aantoonbaar is toegenomen.”

VBDO-bestuursvoorzitter Jan Pieter Six is vol lof over de vertrekkende directeur. “Onder zijn leiding is grote vooruitgang geboekt bij de verduurzaming van de kapitaalmarkt en dus ook van de samenleving. Het bestuur en het team zijn hem dankbaar voor zijn onvermoeibare inzet.”

De VBDO gaat de komende maand op zoek naar een nieuwe directeur. Ton Bervoets, oud-bestuurslid van de vereniging, versterkt het VBDO-team tot er een nieuwe directeur is gevonden.

Lees ook het interview met Giuseppe van der Helm dat eerder dit jaar verscheen in IEXProfs Magazine.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen