Nieuws

Gunstig tij voor cyclische aandelen

Sommige cyclische aandelen zijn zo laag geprijsd, dat zij het meeste kunnen profiteren van een herstel in de markt, aldus Source.

Sommige cyclische aandelen zijn momenteel zo laag geprijsd, dat zij het meeste kunnen profiteren van een eventueel herstel in de markt in het vierde kwartaal, denkt Source. De matige prestaties van de aandelenmarkten in het derde kwartaal kwamen met name door zorgen rond de economische groei en China. Paul Jackson denkt dat de groei van de wereldeconomie voldoende is om aandelen, vastgoed en high yield bedrijfsobligaties beter te laten presteren dan staats- en investment grade obligaties.

Qua waardering kijkt Source in de VS vooral naar de verhouding van prijs en kasstroom, terwijl het dividendrendement in Europa zwaarder weegt. De waarderingen in Europa zijn alleen gerechtvaardigd als het dividend groeit met 0,5% op jaarbasis. Uit het onderzoek van Source blijken met name banken en grondstoffengerelateerde sectoren het goedkoopste geprijsd te zijn in zowel de VS als Europa. Defensieve sectoren koersen qua waardering momenteel het hoogste, waarbij nutsbedrijven ook nog relatief de grootste schuldenlast meetorsen.

Andere aantrekkelijke sectoren zijn consumer discretionary in de VS en media-bedrijven in Europa, naast industriële goederen en diensten in beide regio’s. Source blijft voorzichtig met basismaterialen, omdat de grondstoffen-super-cyclus nog niet helemaal achter afgewikkeld is.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Outlook 2022