Nieuws

Stermanagers meegezogen in VW-drama

Citywire Global heeft onderzoek gedaan naar welke fondsmanagers blootstelling hebben aan Volkswagen.

Het degelijke Duitse aandeel Volkswagen is door het dieseldrama in een vrije val geraakt. Citywire Global heeft onderzoek gedaan naar welke fondsmanagers blootstelling hebben aan het Duitse aandeel.

Het grootste autoconcern ter wereld heeft zich schuldig gemaakt aan gesjoemel met software om de uitstoot van dieselauto’s te beïnvloeden. De stringente emissie-eisen in de VS stellen de autoproducenten voor grote uitdagingen, met deze ontsnappingstruc van VS als triest dieptepunt. Volkswagen staat nu onder grote druk van toezichthouders en aandeelhouders.

Christian von Engelbrechten, fondsbeheerder bij Fidelity, dacht onlangs nog dat het aandeel Volkswagen dit jaar een topprestatie zou neerzetten, hij heeft het opgenomen in zijn Germany Fund. Gezien de vertraging in China had Von Engelbrechten zijn blootstelling al wel teruggeschroefd.

VW werd niet lang geleden door Oliver Maslowski, fondsmanager bij Julius Baer, geroemd als het goedkoopste cyclische fonds in het land. Volgens recente cijfers kende German Value Fund van Maslowski een blootstelling van 10% aan Volkswagen. Een woordvoerder gaf te kennen, dat het aandeel ondertussen rond de 3% van de portefeuille-omvang bepaalt.

De blootstelling van Steve Cordell bij Schroders bedraagt 1,55%. Het aandeel maakt deel uit van de Schroder ISF European Opportunities Fund. Eind mei bedroeg de portefeuilleblootstelling nog 3,2%.

Paul Wild, werkzaam bij JO Hambro, vertelde onlangs dat Volkwagen zijn voorkeur genoot binnen de automotive-sector, met name vanwege de truckdivisie. Met zijn JOHCM Continental European fund wilde hij zie Volkswagen profiteren van de groeiende vraag naar auto’s. Wild onthield zich van commentaar op de recente ontwikkelingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie