Nieuws

Pictet: Vol in Europese aandelen

Dit is het moment om vol in Europese aandelen te stappen. Dat moet ten koste gaan van de Verenigde Staten en China, aldus Pictet AM.

Dit is het moment om vol in Europese aandelen te stappen. Dat moet ten koste gaan van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit de maandelijkse barometer van Pictet Asset Management, waarin wordt gekeken naar de situatie voor komende drie maanden.

De komende renteverhoging van de Fed in de Verenigde Staten maakt de situatie daar ongewis, terwijl opkomende markten en vooral China te onrustig zijn. In Europa gaat het expansieve monetaire beleid van de ECB vooralsnog gewoon door.

Vandaar dat Pictet de Europese aandelen naar een volledig overwogen positie hebben verhoogd. De verlagingen voor de Verenigde Staten en opkomende markten beteken dat het algehele aandelenbelang van een lichtelijk overwogen positie naar een neutrale wordt teruggebracht.

IT-aandelen aantrekkelijk

Het ECB-beleid is volgens Pictet succesvol. Daarnaast is de grootste onrust rondom Griekenland uit de lucht. Een akkoord over een nieuw hulppakket is binnen handbereik. Gezien de aantrekkelijke waarderingen van Europese aandelen is nu voor een overwogen positie gekozen.

Omdat ook obligaties een neutrale positie hebben, is Pictet het meest enthousiast over cash, dat een licht overwogen positie heeft in de Pictet AM Barometer. Als naar sectoren wordt gekeken zijn vooral IT-aandelen aantrekkelijk. Qua telecom aandelen is de positie verhoogd naar een neutrale.

De gezondheidszorg en producenten van consumptiegoederen zijn lichtelijk uit de gratie. Qua obligaties verlaagt Pictet de overwogen positie die het had ten aanzien van Europese overheidsobligaties. Na de koersstijgingen van de afgelopen maanden is er daar niet veel meer te winnen.

Alleen staatsobligaties in opkomende markten hebben nog een overwogen positie binnen de obligatiedivisie van de barometer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie