Nieuws

Short gaan in A-shares loont niet

Shortgaan in Chinese aandelen kost een rib uit je lijf. De vergoeding voor het lenen van de stukken is extreem hoog.

Short gaan in Chinese aandelen kost een rib uit je lijf. De vergoeding voor het lenen van de stukken is extreem hoog, stelt Barron’s. Het blijkt uit onderzoek van Bloomberg dat de vergoeding die het Deutsche X-trackers Harvest CSI 300 China A-Shares ETF momenteel vraagt om aandelen te lenen op recordhoogte staat.

Na een korte adempauze, volgend op een eerdere val van de Shanghai Composite, kelderde deze in een dag 8,5%. Het zwaarste koersverlies in acht jaar. Volgens de onderzoekers van Bloomberg moeten short sellers een vergoeding betalen die gelijk staat aan een koersdaling van 40% op jaarbasis. De ETF zelf heeft dit jaar 30% aan waarde verloren.

Er worden ook inverse ETF’s aangeboden. De Direxion Daily CSI 300 China A Share Bear 1x Shares noteert momenteel al 9.2% hoger. Barron’s waarschuwt echter dat beleggers maar beter de Chinese aandelenmarkt kunnen mijden, of ze moeten op de blaren willen zitten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie