Nieuws

Blinkende zonne-energie

De nabije toekomst ziet er volgens BNY Mellon zonnig uit voor zonne-energie en andere vormen van duurzame energie.

De nabije toekomst ziet er zonnig uit voor duurzame energie. Dat schrijft BNY Mellon Investment Management in haar eerste Multi-Asset Special Report. Diverse specialisten laten daarin hun licht schijnen over de meest aantrekkelijke beleggingskansen voor het komende jaar. Duurzame energie is er daar een van.

Volgens Paul Flood van Newton, een van de boutiques van BNY Mellon, genereert de sector stabiele inkomsten, is het dividendbeleid genereus en profiteert het van een aanhoudende stroom van overheidssubsidies. In de onzekere tijden die ons wachten met de eerste serieuze renteverhogingen in bijna zeven jaar, zorgt de sector voor een bron van zekerheid.

Dat kan niet worden gezegd van langlopende obligaties. Volgens Suzanne Hitchins, ook van Newton, moet men oppassen voor deze obligaties. De komende renteverhoging zal voor onrust zorgen op de kapitaalmarkt. Het is in dit soort tijden goed om wat extra cash achter de hand te houden. De yen is dan een aardig alternatief.

High yield koopwaardig

 

Paul Hatfield van Alcentra, een ander BNY Mellon onderdeel, denkt dat hoogrentende bedrijfsobligaties een aantrekkelijke tijd tegemoet gaan. Hij kijkt vooral naar de Verenigde Staten, waar de zogenoemde junkbonds een aanzienlijk deel van de bedrijfsobligatiemarkt vertegenwoordigen. Het aantal faillissementen bevindt zich op een laag niveau en dit soort obligaties doen het volgens Hatfield goed in een periode van renteverhogingen.

BNY Mellon laat de verschillende specialisten aan het woord om daarmee het belang van de multi-assetstrategie te benadrukken. Dat is een snel groeiend onderdeel van de vermogensbeheersector. Zo is in het afgelopen decennium het belegde vermogen in multi-assetstrategieën in het Verenigd Koninkrijk gestegen van 21,5 miljard Britse pond naar 126,5 miljard. In de Verenigde Staten werd eind vorig jaar 883 miljard dollar belegd in multi-assetstrategieën.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie