Nieuws

Must Read: erger dan Griekenland

Chinese koersval begin van een grote mondiale crisis? Euro werkt niet, zegt IMF, en wees alert op style drift van uw fondsen.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. De passieve index blijft in de achtervolging.

IEX Fonds 40: 11,64% (ytd)
Index 20+: +10,13% (ytd)

China veel ernstiger dan Griekenland
China krabbelt weer iets op, maar onderschat niet het effect van wat er is gebeurd tijdens de meltdown van de laatste weken, zegt hedge fund manager Paul Singer. "This is way bigger than subprime."

Chinese cijfers: echt of verzonnen?
Je kunt zoals zovelen roepen dat die officiële Chinese cijfers, zoals die mooie 7% groei van deze week, gefabriceerd worden, maar zeg eens eerlijk: weet u ook echt of dat zo is? The Economist doet een serieuze poging om het waarheidsgehalte te controleren. 

Schäuble in de bocht
Oké, zijn we net op weg om dat akkoord door alle parlementen te loodsen, hebben we hem weer:

IMF: de euro werkt niet
Dat zeggen ze natuurlijk niet letterlijk, maar zo moet je het laatste IMF-memorandum eigenlijk wel interpreteren, schrijft Josh Barro van The New York Times. 

Een gedaantewisseling
Een beleggingsfonds kan van karakter veranderen. Bijvoorbeeld als een nieuwe beheerder aan het roer komt te staan of door een gewijzigde strategie. Het risico bestaat dat het fonds dan niet langer de rol vervult die een belegger voor ogen had. Morningstar vertelt hoe fondsen van Robeco, Candriam, Fidelity en Vontobel zo'n gedaantewisseling ondergingen en wat dat betekent.

Verleg uw focus
Volgens Peter Boockvar, chief market analyst bij The Lindsey Group, zijn er maar twee dingen waar beleggers zich momenteel op moeten richten. En nee, dat zijn niet Griekenland en China. CNBC sprak Boockvar aan de telefoon.

Niet voor iedereen
It is for those who are able to extend their holding period, that's a good thing. The fact that so many people feel that a strategy is impossible to pull off is the exact reason that it works over time. Ben Carlson van A Wealth of Common Sense heeft het hier over buy and hold. Een prima strategie, volgens hem, maar niet voor iedereen. Hier legt hij precies uit waarom.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's