Nieuws

Must Read: Kopje onder in China

China verrast, napraten met Dijsselbloem, pensioenfonds scherpt beleid aan en past uw beleggingsfilosofie in 10 woorden?

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

IEX Fonds 40: 11,09% (ytd)
Index 20+: +9,86% (ytd)

China verrast met groei
Er zijn leugens, statistieken en Chinese statistieken. Denk ervan wat u wil, maar het fraaie 7%-groeicijfer voor de Chinese economie was voor velen een positieve verrassing. De Chinese beurs blijft negatief gestemd; op IEX.nl vraagt Arend Jan Kamp zich af of de Chinese markt een klassieke bull trap laat zien.

Hedgefunds kopje onder in Shanghai
Ondertussen rapporteert de Wall Street Journal dat hedgefunds zwaar getroffen zijn door de Chinese koersval. Met name het gebrek aan short-instrumenten breekt ze op. 

Napraten over de Griekse deal
Alsof het een heuse interland betreft volgen na de wedstrijd Griekenland-Rest van Europa van dit weekend nu de post-match interviews met de belangrijkste spelers. Nieuwsuur haalt de internationale media door Jeroen Dijsselbloem aan het woord te laten (hier het volledige interview), terwijl Alexis Tsipras live zijn hart luchtte op de Griekse tv.

Twitter stijgt door hoax
Raar verhaal: het aandeel Twitter sprong gisteren zomaar 8% omhoog na een fake-artikel over een overnamebod van 31 miljard dollar, dat verscheen op een al even fake Bloomberg-nieuwssite.

Calpers gaat op zoek naar inkomen
Het grootste pensioenfonds van de VS, Calpers, gaat zijn beleggingsbeleid aanpassen om de verwachte negatieve cashflow in de komende 15 jaar op te vangen. CIO Ted Eliopoulos gaat zich meer richten op inkomen-genererende beleggingen.   

De beer is terug
Lang niets gehoord van Bob "the bear" Janjuah, maar de permabear heeft, ondanks een vrij dramatische trackrecord in een voortdenderende bullmarkt, het voorspellen nog niet afgezworen. Janjuah verwacht geen renteverhoging in de komende zes maanden, zegt hij. Oh ja, en hij verwacht een flash crash in het tweede halfjaar. 

Uw beleggingsbeleid in 10 woorden
Erg leuk initiatief van Morgan Housel van The Motley Fool en een uitdaging voor iedereen in het beleggingsvak. Hij vroeg bloggers om hun beleggingsfilosofie in tien woorden samen te vatten. Dat levert pareltjes op als "Keep it simple, do less, and manage your stupidity." Hier de resultaten

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie