Nieuws

Pictet: Amerikaanse winnaars

Tech en pharma zullen geen last hebben van de aanstaande Amerikaanse renteverhoging.

Veel beleggers vrezen dat het Amerikaanse aandelenfeest voorbij is, als de Federal Reserve bank de rentetarieven binnenkort zal verhogen. Daarmee komt een einde an een periode van goedkoop geld die de ontwikkelde aandelenmarkten sinds 2009 heeft ondersteund.

Ho ho, niet zo snel, aldus Geetu Sharma, senior fundamental analyst van Pictet AM’s Global Quality Equities Team. Er zijn volgens haar genoeg Amerikaanse bedrijven aan te wijzen die de overvloed aan goedkoop kapitaal gebruikt hebben om te investeren en innoveren. Daarmee zijn ze nu uitstekend gepositioneerd om een renteverhoging  te kunnen doorstaan.

Goed gepositioneerd

Bedrijven in de tech-sector bijvoorbeeld hebben de laatste jaren bovengemiddeld geïnvesteerd en geïnnoveerd.  Ook de toekomst van de pharmasector ziet er volgens Sharma veelbelovend uit, mede door de hausse aan nieuwe medicijnen die de winsten zullen gaan stuwen.

Maar hogere Amerikaanse rentetarieven zullen zeker ook slachtoffeers maken. Onder meer energiebedrijven en mijnbouwondernemingen krijgen het volgens Sharma zwaar. Forse investeringen in combinatie met een lagere vraag naar hun producten zal het resultaat onder de streep negatief beïnvloeden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen