Nieuws

“Daalder zet mij aan het denken”

Dutch Investment Influential 2015: zes professionals tippen hun eigen voorbeeld. De top-3 van Eelco Ubbels.

Een tikkeltje eigenwijs en niet bang om tegen de stroom in te roeien. Wie boven het maaiveld wil uitsteken, moet lef hebben, vinden zes professionals die hun sporen hebben verdiend in de beleggingsindustrie. Zij geven alvast een voorzetje voor de Dutch Investment Influentials 2015.

Wie is volgens beleggingsprofessionals de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse beleggingswereld? IEXProfs vroeg zes genomineerden voor de Dutch Investment Influentials alvast om hun eigen top-3.

Eelco Ubbels, directeur van Alpha Research

DII-er Lukas Daalder

Goede beleggers zijn eigenwijs, vindt Eelco Ubbels. Lukas Daalder, chief investment officer bij Robeco, beschikt in dat opzicht over de juiste genen. “Ik volg hem op de voet. Hij zet mij met zijn tsunami van grafieken aan het denken.” Ubbels heeft ook bewondering voor zijn gedrevenheid. “Vóór de werkdag begint heeft Daalder al zijn Best of the web geselecteerd.”

Voor een verrassende insteek op het nieuws kijkt Ubbels ook graag naar beursveteraan Corné van Zeijl. “Hij signaleerde onlangs dat de CFO of the Year-prijs een voorbode lijkt voor rampspoed: met de meeste bedrijven is het sinds de prijsuitreiking bergafwaarts gegaan. Die prijs is bijna een contra-indicatie. Ik vind het grappig dat Van Zeijl zoiets signaleert.”

Over de invloed van de Dutch Investment Influential van vorig jaar, Jeroen, Dijsselbloem is Ubbels minder te spreken. “Of Griekenland valt, hangt niet zozeer van hem af, maar meer met de NAVO, de VS en Vladimir Poetin. Er bestaan heel veel onbekende krachten.” Het is voor beleggers lastig om daarop in te spelen. Dus rest er volgens Ubbels niets anders dan werken met verschillende scenario’s. Wie dat als geen ander kan is – vooruit, stiekem toch één buitenlander – de Fin Antti Ilmanen.

“Zijn boek Expected Returns is een beetje mijn beleggingsbijbel”, zegt Ubbels. “Ilmanen biedt goede handvatten voor asset allocatie. Hij laat zich niet leiden tot de waan van de dag, maar onderzocht voor elke asset class welke strategieën zich in het verleden hebben bewezen. Dat leidt tot andere portefeuilles, maar op langere termijn ook tot degelijke rendementen.”

Dutch Investment Influential 2015
Wie moet er volgens u zeker genomineerd worden voor de verkiezing tot de beste beleggingsprofessional van Nederland 2015? Suggesties in de vorm van namen en rugnummers zijn welkom via Dutchinvestmentinfluentials.nl.

Dit artikel is eerder verschenen in IEXProfs magazine nummer 29, 2015.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's