Nieuws

Kempen neemt MN UK over

Kempen Capital Management (KCM) neemt alle fiduciair management activiteiten in het VK over van MN.

Kempen Capital Management (KCM) neemt alle fiduciair management activiteiten in het Verenigd Koninkrijk over van de Nederlandse pensioen- en vermogensbeheerder MN. KCM zal MN UK integreren in het bedrijf. Het MN-team zal volledig overgaan naar KCM en zij zullen het dagelijks contact met Britse klanten onderhouden.

MN UK bedient pensioenfondsen met een totaal vermogen van  10,9 miljard euro, waarvan 3,5 miljard euro fiduciair beheerd vermogen. De combinatie van de expertise van KCM en MN UK creëert waarde voor zowel Nederlandse als Britse klanten. De overname onderstreept KCM ’s commitment aan het Verenigd Koninkrijk, dat ook nu voor KCM de grootste markt buiten Nederland is.

De transactie past binnen de strategie van KCM om internationaal uit te breiden en ondersteunt de wealth management-strategie van moederbedrijf Van Lanschot. Onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder zal de overname op 1 oktober 2015 plaatsvinden. Tot deze datum zal MN haar Britse klanten bedienen en zorgen voor een geleidelijke overdracht van de activiteiten aan KCM.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen