Nieuws

Pictet: koop Europa

Ondanks en dankzij Griekenland is Luca Paolini reuze positief over Europese aandelen en sommige staatsobligaties.

Hoofdstrateeg Luca Paolini van Pictet is ongetwijfeld blij dat de Griekse regering alsnog akkoord gaat met de voorstellen van de Griekse schuldeisers. Niet dat hij zo negatief was over de kansen op een Grexit. Hij rekende er al op dat de meerderheid van de Griekse stemmers aanstaande zondag een kruisje in het vakje ‘ja’  zouden zetten.

Voor Pictet is de recente verkoopgolf op de Europese beurzen een prima gelegenheid om aan de koopkant te zitten. Het Zwitserse beleggingshuis koopt nu vooral bankaandelen en langlopende staatsobligaties uit de Europese periferie. "Die zullen het meest profiteren van een bevredigende Griekse oplossing."

Over Europese aandenen blijft Paolini onveranderd positief. “We rekenen voor dit jaar op een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten van 14 procent. Met een gemiddelde k/w van 14,5 zijn Europese aandelen weliswaar niet goedkoop, maar de winsten zitten nog altijd 35% onder de laatste top, dus hebben nog genoeg ruimte om te stijgen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022