Nieuws

Pictet: aandelenrally houdt aan

De zon blijft nog enkele maanden schijnen op de aandelenmarkten, hoewel het risico van een flinke correctie stijgt, aldus Pictet.

De zon blijft nog enkele maanden schijnen op de aandelenmarkten, hoewel het risico van een flinke correctie stijgt. Dit schrijft Pictet Asset Management in de juni-editie van Pictet’s Barometer.

De Zwitserse bank is met name positief over de situatie in Europa en Japan. De combinatie van een expansief monetair beleid en de gunstige economische vooruitzichten zorgt ervoor dat het er goed uitziet voor de winsten van bedrijven.

De problemen rondom Griekenland zorgen voor een donkere wolk boven Europa, maar Pictet gaat er toch van uit dat er een compromis gesloten wordt waarbij Griekenland geld zal krijgen toegeschoven in ruil voor nieuwe hervormingen.

Ondanks tegenvallende consumptieve bestedingen in Japan is Pictet toch positief gestemd over de ontwikkelingen aldaar. Het vertrouwen van consumenten en bedrijven stijgt nog steeds, net als de investeringen van bedrijven.

Aantrekkelijke volatiliteit

Pictet is aanzienlijk sceptischer over de situatie in de Verenigde Staten. Met name de industriële sector laat het daar afweten. Pictet overweegt haar aandelenposities en is met name positief over de technologiesector. De consumptiesector begint wat duur te worden, reden om de overwogen positie terug te brengen naar een neutraal standpunt.

Hoogrentende obligaties zijn in de ogen van Pictet zo duur geworden dat ze hun aantrekkelijkheid hebben verloren. Wat dat betreft zijn Spaanse en Italiaanse overheidsobligaties aantrekkelijker. Pictet wijst op het oplopende verschil in rendement voor Italiaans en Duits schuldpapier met meer dan 50 basispunten in de afgelopen weken.

De speculatie over welke centrale bank het eerst met een renteverhoging zal komen neemt ook toe. Voor tactisch ingestelde beleggers levert dat de komende maanden een aantrekkelijke volatiliteit op.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022