Nieuws

Belang aandelen overgewaardeerd

Bij het samenstellen van een portefeuille worden particulieren al snel de aandelenmarkt op verwezen. Er is echter meer onder de zon.

De optimale aandelenallocatie is veel kleiner dan de meeste financieel adviseurs zouden aanbevelen, aldus blogger Felix Salmon. Salmon kondigde in 2010 het einde van de aandelenhausse aan. Hij geeft nu toe dat hij fout zat. Maar toch slaat hij met de constatering dat particuliere beleggers, volgens verschillende portefeuilletheorieën een veel te groot deel van hun geld in aandelen beleggen, betoogt Cullen Roche, oprichter van vermogensbeheerder Orcam Financial Group.

De reden daarvoor is simpel: beleggen wordt aan particulieren voorgesteld als de jacht op een hoog rendement met een evenhoog risico. Er wordt hen gouden bergen beloofd. Bij het samenstellen van de portefeuille speelt de aandelenmarkt daardoor meteen een grote rol, schrijft Roche.

"In reality, we should be thinking about the full menu of options out there and they’re much more expansive than just stocks. We actually shouldn’t even think about investing as “investing”. We should think of it purely as an allocation of savings. But the allure of market beating returns and getting rich in the markets is too powerful to convince people to pursue a more pragmatic approach."

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie