Nieuws

Liquid alts gewild bij beheerders

Uit onderzoek van Preqin blijkt dat vermogensbeheerders in toenemende mate kiezen voor liquide alternatives.

Uit onderzoek van Preqin blijkt dat vermogensbeheerders in toenemende mate kiezen voor liquid alternatives, zoals UCITS en alternatieve beleggingsfondsen. Deze categorieën hebben vorig jaar beter gepresteerd dan hedgefondsen, schrijft Hedgeweek. Een gemiddeld alternatief beleggingsfonds rendeerde in 2014 4,36% tegenover 3,78% voor een hedgefonds.

Liquid alts bieden toegang tot verschillende liquide varianten van hedgefonds-beleggingen voor meer beleggers dan alleen de grote spelers in de markt. Dit soort fondsen met lagere drempels en vergoedingen oefenen grote aantrekkingskracht uit op particuliere beleggers, maar ook institutionele beleggers en funds of hedgefunds zijn geïnteresseerd in deze producten.

Het is vooral die liquiditeit die institutionele beleggers aantrekt om in liquid alts te beleggen. Een minderheid van de ondervraagde professionele beleggers is ook gecharmeerd van de transparantie van deze fondsen. Het zijn vooral die kenmerken: liquiditeit, transparantie en structuur, die tegemoet komt aan de behoeften van beleggers, die hun vermogen uitbesteden. Dat zet asset managers aan tot het bewandelen van het alternatieve pad.

Uit het onderzoek van Preqin blijken de funds of hedgefunds de grootste beleggers te zijn met blootstelling aan alternatieve beleggingsfondsen en UCITS-hedgefondsen. Zij waren de eerste die deze producten omarmden en opnamen in hun portefeuilles. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie