Nieuws

Pictet lanceert Chinees obligatiefonds

De Chinese onshore obligatiemarkt is een van de grootste en snelst groeiende vastrentende markten.

Pictet Asset Management heeft zijn aanbod in emerging market debt-fondsen (waarin het nu al 20,4 miljard dollar beheert) uitgebreid met de introductie van het Pictet-Chinese Local Currency Debt fund. Het in Luxemburg gevestigde fonds belegt voornamelijk in onshore obligaties, genoteerd in Renminbi. .

Veel beleggers zijn al in het fonds ingestapt en het heeft zijn initiële limiet van circa 20 miljoen dollar bereikt. Pictet verwacht dat er binnenkort extra capaciteit beschikbaar komt.

Het fonds wordt beheerd door Cary Yeung, die vorig jaar van Taikang Asset Management in Hongkong overstapte naar Pictet AM. Yeung, die vanuit Hongkong werkt, wordt ondersteund door senior credit analyst Jennifer Chang en door Echo Chen, een gespecialiseerde handelaar in Chinese schuldeffecten.

De Chinese onshore obligatiemarkt, is een van de grootste en snelst groeiende vastrentende markten. Pictet kreeg in 2014 een vergunning van de China Securities Regulatory Commission (CSRC) als RMB Qualified Foreign Institutional Investor (RQFII). Zo'n RQFII-vergunning biedt toegang tot de Chinese onshore aandelen- en vastrentende markten, inclusief de markt voor A-aandelen en onshore obligatiemarkten.

Door de vergunning kon Pictet AM ook een beleggingsquotum aanvragen bij de Chinese State Administration of Foreign Exchange (SAFE). In december wees SAFE Pictet AM een beleggingsquotum van een miljard yuan (rond de 160 miljoen dollar) toe. De Zwitserse vermogensbeheerder heeft bij de Chinese centrale bank ook een aanvraag ingediend voor toegang tot de Chinese interbank-obligatiemarkt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022