Nieuws

Must read: goedkoop Europa

Koop Europa, wel Amerikaanse renteverhoging, historisch rendementsoverzicht, gierige Koreanen en cdf-dissussie.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. De voorsprong van de actief 40 loopt op.

IEX Fonds 40 +12.22% (ytd)
IEX Index 20+ +10,06% (ytd)

Koop Europa
JP Morgan zegt het nu ook. Favoriete sectoren: bouw en banken

FED komt echt in actie
Dat bewijzen de bewegingen in de ETF-wereld.

Handig rendementsoverzicht
Voor wie nog niet overtuigd is. Sinds 1900 kon je echt beter in aandelen zitten, en dan niet in Nederlandse maar in Amerikaanse, of nog beter Zuidafrikaanse. 

rendementen van alles 1900-2014

Source: Morningstar, Elroy Dimson, Paul Marsh, Mike Staunton, Triumph of the Optimists, Princeton University Press 2002, Credit Suisse Global Investment Returns Sourcebook 2015 - See more at: http://mebfaber.com/2015/03/02/chapter-1-a-history-of-stocks-bonds-and-bills/#sthash.sS4YwDsc.dpuf

Aandelen te duur?
Pakt een viltje en sla zelf aan het rekenen. In dit artikel in de Washing Post staat welke maatstaf de 'beste' is.

Zuidkoreaanse beurs te goedkoop?
Niet als het gierige Koreaanse dividendbeleid wordt afgezet tegen die van de rest van de wereld. Dat schrijft Robeco's Aziëspecialist Arnout van Rijn.

CDF-discussie
"De cfd maakt beleggen vele malen toegankelijker voor een groot publiek." Afzender: Nick Bortot is ceo en oprichter van beurshandelapp Bux. Dit zijn zijn argumenten. 

Bank, crowdfunding of familie
Het zoveelste rekenspeeltje voor ondernemers om aan krediet te komen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's