Nieuws

Simon Pickard weg bij Carmignac

De fondsmanagers van Carmignac Emergents verlaten het Franse huis "om verschillende persoonlijke redenen".

Opvallende wisseling in het emerging aandelenteam van Carmignac. Zowel fondsmanager Simon Pickard (foto) als zijn collega Edward Cole verlaten de Franse vermogensbeheerder "for different personal reasons".

Hun plek als fondsmanagers van Carmignac Emergents zal worden ingenomen door Xavier Hovasse en David Park, nu de fondsmanagers van het Emerging Discovery fonds van Carmignac. Hovasse zal daarnaast ook het emerging aandelendeel van multi-assetfonds Carmignac Emerging Patrimoine gaan beheren.

Pickard laat in een verklaring weten beschikbaar te zijn om de overgang naar de nieuwe management structuur te begeleiden. "Het was een zware beslissing, maar ik heb een privéproject waar ik me op wil richten. Te zijner tijd zal ik daar meer details over bekend maken."

Topman Edouard Carmignac omschrijft Pickard, die 12 jaar bij het bedrijf werkte, als "a great asset to the company".    

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie