Nieuws

Meer vermogen dan ooit bij Nordea

Nordea Asset Management beheert nu meer vermogen dan ooit.

Het vermogen onder beheer van de Zweedse bankengroep Nordea is het afgelopen jaar met 13% gestegen naar een record van 262 miljard euro tegenover 232 miljard euro in 2013. Dat laat Nordea Asset Management weten in een persbericht. Het gaat hier om zowel asset management als vermogensbeheer. 

Volgens Nordea is er een netto-instroom aan vermogen onder beheer binnengekomen in ieder land waar het aanwezg is met beleggingsproducten, en met name in continentaal Europa. De netto-instroom in 2014 bedroeg 15 miljard euro. 

Our success demonstrates that we’re harvesting the benefits of the multi-boutique approach of combining internal strengths with exclusive external competences to deliver alpha to our clients” zegt Christophe Girondel, Global Head of Institutional en Wholesale Distribution.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Impact beleggen