Nieuws

In Azië meer oog voor dividend

In heel Azië neemt het uitkeren van dividend toe.

In heel Azië neemt het uitkeren van dividend toe. Ongeveer 95% van de ondernemingen in Azië-Pacific (exclusief Japan) betaalt dividend met een pay-out ratio van rond de 40%. Azië wordt voor beleggers steeds meer een inkomensstrategie. Dat stelt Fidelity Worldwide Investment in een rapport.

De Chinese overheid spoort de state owned enterprises (SOE's) aan om meer dividend uit te laten keren. Zo hebbben grootbanken uit de belangrijkste economie van de regio, zoals ICBC en CCBC, een dividendrendement van boven de 5%. 

Dividend Samsung 

In Zuid-Korea zorgen volgens Fidelity nieuwe wetten ervoor dat bedrijven ook worden gestimuleerd hogere dividenden uit te keren. Het dividend van de Zuid-Koreaanse electronicafabrikant Samsung ging in januari met 41% omhoog.

Daarnaast zullen Japanse bedrijven door het stimuleringsbeleid van de centrale bank ook proberen hun return on investment via dividend proberen op te krikken, aldus Fidelity. 

Tot slot nog een woord over Taiwan, waar de dividenden in it-sector al vijftien jaar lang structureel groeien. Voor de laatste tien jaar noteert de payout ratio in deze sector boven de 50%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie