Nieuws

Anticiperen op olieprijsstijging

Beleggers in ETP's anticiperen alweer op een stijging van de olieprijs. Het overaanbod is onhoudbaar.

Beleggers in exchange traded products (ETP's) anticiperen alweer op een stijging van de olieprijs. Het overaanbod is van voorbijgaande aard, meent Nitesh Shah van ETF Securities. De huidige situatie is onhoudbaar, omdat veel productie momenteel verliesgevend is. 

In voorgaande perioden van prijsdaling reageerden producenten altijd met een beperking van de productie. Shah verwacht dat de komende maanden de VS de productie zal terugschroeven en mogelijk besluit ook de Opec in juni om te reduceren. 

Volgens Bernhard Wenger grijpen beleggers de huidige correctie aan om posities in te nemen waarmee zij kunnen profiteren van toekomstige prijsstijgingen. ETF Securities zag in de eerste week van januari een recordinstroom in hun energiegerelateerde exchange traded products. In de week van 2 tot 9 januari stroomde in totaal 254,5 miljoen dollar binnen, waarvan de ETFS in WTI en Brent-olie het leeuwendeel voor hun rekening namen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen