Nieuws

Zwitsers rijkenvoordeeltje blijft

De Zwitsers hebben tegen het voorstel gestemd om een fiscaal voordeel voor rijke buitenlanders te ontdoen.

De Zwitsers hebben in een referendum tegen het voorstel gestemd om een fiscaal voordeel voor rijke buitenlanders, die hun geld in het Alpenland hebben gestationeerd, te ontdoen. Bijna 60% stemde tegen de wetsherziening van de socialistische partij. Dat betekent dus dat het 152 jaar oude belastingvoordeel, dat bekend staat als forfait, blijft bestaan. 

De regering van Zwitserland riep op om tegen het voorstel te stemmen omdat het zou leiden tot een vlucht van rijke individuen waardoor uiteindelijk de belastingopbrengst juist lager zou worden. Daarnaast zou het banen kosten. 

"This was a very clear rejection of a left-wing, anti-rich initiative,” aldus Thierry Boitelle, een advocaat bij het Geneefse advocatenkantoor Bonnard Lawson. "Wealthy immigrants will feel more welcome after the vote. There could be a couple of hundred people waiting to arrange a forfait in western Switzerland."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie