Nieuws

MFS: pas op voor high yield

James Swanson waarschuwt voor een verslechtering van de fundamentals van high yield bedrijfsobligaties

James Swanson, Chief Investment Strategist bij vermogensbeheerder MFS, waarschuwt voor een verslechtering van de fundamentals van high yield bedrijfsobligaties. Voor de obligaties van ondernemingen met een hoge kredietwaardering, de high grades, hoeven beleggers zich echter geen zorgen te maken. Dat zegt Swanson in een videoboodschap.


Enkele hoofdpunten:

  • De fundamentals voor high grade bonds zijn gunstig, mede dankzij de groei van de Amerikaanse economie. Ook de balansen van ‘high grade’ ondernemingen zijn sterk, met veel liquiditeit, en ze beginnen weer meer te lenen.
  • Belangrijk is dat de groei van het volume aan leningen van ‘high grade’ ondernemingen minder hard stijgt dan hun bruto winst. Bovendien lenen zij onder de huidige omstandigheden tegen een lage rente, zodat hun groeiende schuldenlast hen (nog) niet in gevaar brengt.
  • Ook ondernemingen in de high yield-categorie lenen weer meer, maar voor hen geldt dat hun schuldenlast in de afgelopen zes maanden sneller groeide dan hun kasstroom. Dit kan een aankondiging zijn van verslechterende fundamentals in de high yield markt, zodat behoedzaamheid geboden is.
  • Vergeleken met de high yield markt lijkt de Amerikaanse aandelenmarkt een aantrekkelijker alternatief voor beleggers, omdat er waarschijnlijk een beter risicogewogen rendement kan worden behaald.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen