Nieuws

Allianz GI breidt fors uit in Nederland

Sinds juli heeft Allianz Global Investors vijftien nieuwe fondsen gelanceerd op de Nederlandse markt.

Sinds juli heeft Allianz Global Investors vijftien nieuwe fondsen gelanceerd op de Nederlandse markt, waarvan tien in de maand oktober. Het gaat om aandelen-, obligatie-, multi-asset en alternatieve beleggingsfondsen. AllianzGI biedt na de uitbreiding nu 52 fondsen aan in Nederland.

“Wij zijn blij dat we deze strategieën, in veel gevallen met een langjarige track record, nu ook aan Nederlandse beleggers kunnen aanbieden. Dit is een belangrijke vervolgstap na de integratie in 2012 van onze wereldwijde beleggingsactiviteiten onder één naam. Tot dat moment werden veel succesvolle strategieën die lokaal werden beheerd, zoals US Small Caps, veelal slechts lokaal aangeboden," zegt Robert Koopdonk, Hoofd AllianzGI Benelux en Scandinavië.

Lijst van de nieuwe fondsen:

 

Allianz Emerging Markets Bond Fund

Allianz Strategy 15

Allianz Strategy 75

Allianz Asian Small Cap Equity

Allianz Best Styles Europe Equity

Allianz Best Styles Global Equity

Allianz Best Styles US Equity

Allianz Euro High Yield Bond

Allianz Euro Investment Grade Bond Strategy

Allianz Global Fundamental Strategy

Allianz Income and Growth

Allianz Merger Arbitrage Strategy

Allianz Structured Alpha Strategy

Allianz US Small Cap Equity

Allianz Convertible Bond

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Impact beleggen