Nieuws

Eerste robot-ETF een feit

Passief beleggen in robots. Het kan nu.

ETF Securities heeft in samenwerking met ROBO-STOX het eerste Europese indexfonds gelanceerd die gericht is op de internationale robot- en automatiseringssector, dat schrijft ETF.com. De ROBO-STOX Global Robotics and Automation GO UCITS ETF (ROBO LN) staat genoteerd aan de London Stock Exchange en is Europa's enige internationale ETF met een focus op aandelen in bedrijven die in de robotisering en automatisering zitten. 

Volgens een verklaring van fondsaanbieder ETF Securities is het aantal industriële robots op de wereld meer dan verdubbeld in de afgelopen tien jaar. Van 80.000 in 2003 naar 170.000 in 2014.

Nog maar het begin
Richard Lightbound, partner & CEO van ROBO-STOX Partners zegt: “We believe the world is in the early stages of a transformational new economic era, driven by the increasing adoption of sophisticated robotics and automation technologies across all aspects of industry and day-to-day life.”

De staat genoteerd aan de Londense beurs in Amerikaanse dollar, pond sterling en euro. De totale kosten bedragen 0,95%. 

Profiteren van robots
Los van bedrijven die zich specifiek bezighouden met het vervaardigen van robots, zijn er volgens Fidelity Investments ook een aantal sectoren die gaan profiteren van de automatisering. Namelijk e-commerce, defensie, mijnbouw, gezondheidszorg en de agrarische sector. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen