Nieuws

Short en met hefboom in goud

ETF Securities breidt aanbod op Euronext Amsterdam uit met vier nieuwe short en leveraged trackers op goud en zilver.

ETF Securities heeft het aanbod op Euronext Amsterdam uitgebreid met vier nieuwe short en leveraged trackers. In navolging van de recente introductie van haar 3x leveraged valutatrackers, worden nu short en leveraged trackers op zowel zilver als goud beschikbaar gesteld voor Nederlandse beleggers. 

“Het wereldwijd beheerd vermogen in short en leveraged trackers is sinds 2006 explosief gegroeid van 9 miljard naar 56 miljard dollar”, stelt Townsend Lansing, hoofd van het Short & Leveraged platform van ETF Securities.  

“We hebben enorme groei gezien op ons platform in de afgelopen acht jaar en ons aanbod van short & leveraged producten op grondstoffen is populair onder beleggers. We hebben op dit moment 1,33 miljard dollar onder beheer, waarbij onder andere short goud sinds het begin van dit jaar een forse instroom heeft laten zien van 50 miljoen dollar.”

Philippe Roset, ETF Securities Benelux: "De AFM heeft onlangs nieuwe regels opgesteld, waarbij producten voor particuliere beleggers met een excessieve hefboom verboden zijn. Omdat onze producten een beperkte hefboom hebben, het tegenpartijrisico gemitigeerd wordt door onderpand en een transparante kostenstructuur kennen, spreken ze beleggers aan.” 

Het short & leveraged platform van ETF Securities is geïntroduceerd in 2008 en is gegroeid tot circa 1,33 miljard dollar onder beheer. Het platform is het op twee na grootste in Europa en biedt één van de breedste ranges aan producten, met meer dan 100 short & leveraged trackers op grondstoffen, aandelen en valuta.

Sinds 1 januari hebben de short & leveraged trackers van ETF Securities ongeveer 65 miljoen dollar aan instroom gezien. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie