Nieuws

Nieuwe rol Angelien Kemna bij APG

Angelien Kemna wordt per 1 september aanstaande de nieuwe Chief Finance en Risk Officer (CFRO) van APG.

Angelien Kemna wordt per 1 september aanstaande de nieuwe Chief Finance en Risk Officer (CFRO) van APG, meldt IPNederland. Kemna volgt Peter Kok op die deze functie binnen de Raad van Bestuur de afgelopen tien maanden op interim-basis heeft vervuld. Kemna wordt als CIO opgevolgd door Eduard van Gelderen.

Van Gelderen is momenteel Chief Investment Officer Capital Markets Investments en vormt samen met Angelien Kemna de statutaire directie binnen APG Asset Management. Elco Brinkman, president-commissaris van APG vindt dat de aanstelling niet alleen "de continuïteit binnen de Raad van Bestuur borgt, maar vooral aangeeft dat integraal risicomanagement een steeds grotere rol in het bedrijf gaat spelen".

De keuze voor Kemna was volgens Brinkman niet moeilijk "omdat zij de afgelopen vijf jaar haar sporen als Chief Investment Officer (CIO) binnen APG ruimschoots heeft verdiend". Kemna heeft volgens Brinkman de eenvoud en transparantie in het beleggingsproces aanmerkelijk vergroot en dat gepaard laten gaan met goede rendementen. Sinds haar aantreden is het belegd vermogen gestegen van 200 miljard tot 375 miljard euro medio dit jaar.’

De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van APG is per 1 september aanstaande als volgt:

Drs. D.M. Sluimers, CEO
Drs. E. van Gelderen, CIO
Dr. A.G.Z. Kemna, CFRO
Drs.ir. M. Boerekamp RA, COO

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen