Nieuws

Must Read: scheiding = minder winst

Scheiding heeft negatief effect op rendement, een nijpend obligatie-tekort, Gotham funds en het WK Andere Dingen.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

Fondsmanagers blues
Hedgefondstitaan David Tepper, goed voor een persoonlijk vermogen van 10 miljard dollar, gaat scheiden. Een andere bekende fondsmanager, Paul Tudor Jones, zei ooit dat beleggers die in een scheiding liggen 10% tot 20% beneden hun gemiddelde rendement behalen vanwege 'emotionele afleiding.' Arme Tepper. 

Obligatie-schaarste
De vraag naar obligaties zal dit jaar het aanbod met 460 miljard overschrijden. Dat komt vooral doordat het aanbod minder is dan gedacht. 

Wat niet weet ..
Hoeveel informatie moet een fondsmanager zijn klant geven? Above the Market bespreekt de dilemma's

Batman-beleggen
Een analyse over de Gotham funds van fondsmanager Greenblatt. 

Geen eeuwige lage volatiliteit
Het is waarschijnlijk dat de lage volatiliteit, waar iedereen het over heeft, niet lang aanhoudt. 

Ontketen het yen-monster
Het pensioenfonds van Japanse ambtenaren, dat 1,26 biljoen dollar beheert, zegt dat het de komende tijd gaat beleggen in aandelen en buitenlandse obligaties. Het immense yen-monster zoekt een hoger rendement voor zijn vergrijzende cliënten.

Het WK Andere Dingen
Voor degenen die wel van Wereldkampioenschappen houden maar niet van voetbal. Welk volk is bijvoorbeeld wereldkampioen McDonalds eten of de kan het meest drinken? The Wall Street Journal zet het op een rijtje. 

WK-voetbalplaatjes

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Assetallocatie