Nieuws

MFS bezingt loodgieters van hi-tech

Glamour-aandelen als Facebook benemen ons het zicht op de werkpaarden van de high-tech, stelt James Swanson van MFS.

Het aandeel Facebook gold tijdens de beursgang al als zwaar overgewaardeerd. De afgelopen twaalf maanden is de koers met nog eens 109% gestegen. De koers-winstverhouding staat inmiddels op een adembenemende 71,76. Geen wonder dat de meesten denken dat high-tech hard op weg is naar een herhaling van de crash van 2000-2002. Ten onrechte. Als geheel is de sector nu veel realistischer gewaardeerd, de bedrijven zijn solide en hun afzetmarkt groeit. 

Dat stelt James Swanson van MFS Investment Management in een videobericht voor beleggers. Glamour-aandelen zoals Facebook benemen ons het zicht op de werkpaarden van de high-tech: de bedrijven die al sinds jaar en dag data-opslag verzorgen, en netwerkverbindingen. "De loodgieters achter de schermen" noemt Swanson ze. "De meeste van die bedrijven zijn al jaren onder ons. Ze zijn goed geleid en ze maken nooit rare bokkesprongen." 

In 2000 was de high-tech sector goed voor 13% van alle beursgenoteerde winst, en liefst 34% van de totale beurswaarde. Nu is die verhouding omgekeerd: 18 tegen 17%. High-tech doet het in de meeste opzichten beter dan andere corporates, stelt Swanson. "De winsten groeien daar veel harder en de balansen zijn veel gezonder." Bovendien is er werk aan de winkel: de meeste hard- en software bij bedrijven is dringend aan vervanging toe. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie