Nieuws

JP Morgan wint Lipper Award 2014

JP Morgan is de grote winnaar van de Lipper Fund Awards 2014, als beste grote fondshuis in mixed assets én overall.

Zon, meer dan honderd beleggingsprofessionals, een topkeuken en een hele rits aan prijzen. Dat was de Lipper Fund Awards 2014, georganiseerd door IEXProfs in samenwerking met Lipper (onderdeel van Thomson Reuters), gisteravond in sterrenrestaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. 

J.P. Morgan Asset Management mag ongetwijfeld de grote winnaar worden genoemd. De Amerikaanse vermogensbeheerder volgde ING IM op als winnaar van de Group Award Overall voor grote fondshuizen. Daarnaast was JP Morgan AM ook nog eens het beste grote fondshuis in de categorie Mixed Assets. 

Bij de kleinere fondshuizen werden die twee prijzen (overall en mixed assets) ook door één speler mee naar huis genomen, namelijk het Deense Jyske Invest, in Nederland vertegenwoordigd door Berben's Effectenkantoor. En dat was niet voor het eerst. Vorig jaar sleepte Jyske dezelfde twee prijzen in de wacht.

Dit stond er op het spel

Paul Baas en Eddy van den Brink (JP Morgan)

Andere Group Awards waren er dit keer voor Deutsche Asset & Wealth Management (beste grote fondshuis in obligaties) en Oyster Funds (obligaties, kleine fondshuizen). 

Polderglorie
Daarnaast werden nog ruim twintig prijzen uitgereikt aan individuele beleggingsfondsen, de Fund Awards. Nederlandse spelers lieten zich daarbij niet onbetuigd. Zo waren er Awards voor:  

  • Optimix Euro Rente Fonds (Bond Euro)
  • ING Hoog Dividend Obligatie Fonds (Bond Global High Yield)
  • Robeco BP Global Premium Equities (Equity Global)
  • Robeco New World Financial Equities (Equity Sector Banks & Financials)
  • ING Dynamic Mix Fund V (Mixed Asset EUR Agressive)
  • ING Dynamic Mix Fund II (Mixed Asset EUR Conservative)

Het volledige overzicht van de prijswinnaars vindt u hier

Tijdes de awarduitreiking ging Detlef Glow, hoofd research EMEA bij Lipper in op de flows in de Europese fondsindustrie. Wouter Weijand, fondsbeheerder bij BNP Paribas IP nam, met een vette knipoog, de risico's van het winnen van prijzen nog maar eens door. 

 

Detlef Glow in actie

... En het bleef nog lang onrustig in Loenen aan de Vecht...

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie